Banner 468

Pilula koja produžava seks

U Velikoj Britaniji ovih dana je lansirana prva pilula koja treba da spreči preranu ejakulaciju muškarca.

Ako se uzme jedan do tri sata pre seksualnog odnosa, pokazao je da muškarac tri puta duže može da zadrži ejakulaciju i tako produži svoje ali partnerkino uživanje, piše londonski tabloid San.

Sadržaj pilule deluje tako što u mozgu menja nivo supstance po imenu serotonin i tako pomaže muškarcu da uspešnije kontroliše trenutak klimaksa.

Pakovanje od tri pilule od po 30 miligrama "prilidžija" (priligy), kako se zove "čudesno sredstvo", košta 76 funti
Prerana ejakulacija, pokazuju medicinska istraživanja, pogađa više od 30 odsto Britanaca. Ali bar polovina onih koji pate od ove neprijatnosti pogrešno misli da im se ne može pomoći.

Sprejovi i kreme za lokalnu anesteziju, koji odavno postoje na tržištu, nedovoljno dugo deluju u odlaganju ejakulacije.

Druga sredstva za kontrolu problema uključuju takozvane "stop-start" i druge "mehaničke tehnike" za otežavanja ejakulacije, kondome koji reduciraju osetljivost. Ali sva ova sredstva pokazala su delimičan uspeh.

Pilule prilidži, koje su namenjene muškarcima od 18 do 64 godine, već se prodaju i u nekim evropskim zemljama. One će se prodavati isključivo on-lajn i samo za lično korišćenje.

U uputstvu za upotrebu naglašava se da se pilule ne smeju uzimati posle konzumiranja alkohola jer se tako sprečavaju neželjeni efekti. Muškarci će moći da obezbede lični recept za prilidži nakon on-lajn konsultacija sa Lloyds-pharmacy.com.

Nitin Makadija, glavni seks terapeut u "Lloyds-pharmacy", ističe: "Prilidži raspolaže potencijalom da za muškarčevo seksualno zdravlje učini onoliko koliko i vijagra.

On će muškarcima pružiti šansu da poboljšaju kvalitet svojih intimnih odnosa i sveukupno životno zadovoljstvo".

On je takođe naglasio da su prilidži "sa oduševljenjem prihvatile hiljade muškaraca u Evropi što će biti dovoljan podstrek da ga prihvate i Englezi".

"Neki muškarci se, što je sasvim razumljivo, nerado odlučuju da sa svojim lekarom otvoreno razgovaraju o seksualnoj nedaći kakva je prerani klimaks i mi samo uklanjamo tu moguću barijeru u lečenju", uveren je Makadia.